Close

Den perfekte menu

Vi sidder i bilen på vej hen til den restaurant min mor har bestemt, skal være rammen om min studenterfest, og min søster har fundet et klip som hun gerne vil vise, men ikke kan afspille, og min far sidder lydløst bag rattet, imens min mor snakker om punktlighed og gode manérer. Vi holder stille ved en lysregulering hvor det røde lys holder os tilbage, selv om der ikke kommer andre biler, og til sidst da vi har ventet i flere minutter, sætter min far endelig bilen i gear og kører videre.

Min mor siger at han lige er kørt over for rødt med børn på bagsædet, og min far svarer at det var hende der insisterede på at komme til tiden. Min mor siger at hun bare snakkede om dannelse i al almindelighed, og at hun ikke havde forestillet sig at det ligefrem skulle bringe familien i livsfare. Min far fnyser og kigger ud ad forruden, men han siger ikke mere.

Restauranten ligger op til en mindre skov, og min mor siger flere gange imens vi parkerer, at det virkelig er et skønt og idyllisk sted. Vi begynder med tre forskellige forretter, og det er vigtigt, siger min mor, at vi ikke kun tænker på vores egen smag, men også på alle vores gæster. Hun uddeler nogle ark med afkrydsningsfelter, og hun siger at vi må udvælge os den helt perfekte menu.

Da vi har spist, snakker mine forældre længe med personalet, og min søster sidder i baren og ser fjernsyn, men jeg har ikke lyst til at se fjernsyn, så jeg sætter mig i stedet ud i foyeren og bladrer i min notesbog. Efter noget tid kommer min søster også ud i foyeren, og hun bliver ved med at ryste på sine hænder, og hun bliver ved med at pille ved sin halskæde, imens hun fortæller at hun lige har set i nyhederne at de har fundet et kvindelig i Magasin. "Det var inde i et prøverum" siger hun og stiller sig hen til vinduet.

Jeg kigger på listerne i min notesbog og siger så til min søster at den slags jo er hvad der sker. Men min søster siger at det alligevel er en væmmelig tanke "for det var ikke engang et rigtigt lig" siger hun "… men bare et hoved stoppet ned i en Guccitaske."

gucci_Style_by_amirajuli.jpg