Close

Med Far på stranden

Jeg sidder sammen med min far i bilen, og min far kører ned til stranden hvor han stiger ud af den mørkeblå Mercedes. Et par robåde ligger med bunden i vejret, og min far går forbi dem og ned til vandkanten hvor han stirrer ud over horisonten. Jeg bliver stående et par meter bag ham uden at sige noget, og efter et stykke tid hiver han en pakke cigaretter op fra skjortelommen. Jeg kan høre mågerne skrige i det fjerne og kommer til at tænke på engang da jeg fangede en krabbe og spærrede den inde i et syltetøjsglas. Jeg kan huske at der ikke rigtig skete noget da den døde, jeg kan huske at den stadig bare stirrede på mig med sine gule øjne.

Min far knipser den sidste cigaretstump ud i vandkanten og vender sig om imod mig. Hans blik er fjernt, og selv om han kun står et par meter fra mig, siger han ikke noget da han går forbi mig og tilbage til bilen.

Da vi kører hjem, slår han flere gange blinklyset til og fra selv om vi aldrig drejer, men bare kører lige ud, og uden for byen, kun et par meter fra byskiltet, holder en rød sportsvogn i grøften med sammentrykket motorhjelm. Jeg drejer hovedet for at se hvad der er sket, men jeg når ikke at registrere andet end forruden inden min far sætter farten op. Han har spændt alle muskler i sin hals, og hans kæber ser enormt brede ud som han sidder der og bare stirrer ud på vejen. Og da vi kommer hjem, og han svinger bilen ind i indkørslen, tænker jeg på at spørge om han tror at den røde sportsvogn har ramt et dyr eller et menneske, men jeg sidder bare stille og ser ned på mine hænder, og jeg ved ikke hvor længe jeg sidder sådan, men da jeg endelig kigger op igen, har min far forladt bilen så det eneste jeg kan se, er hans ryg og skuldre der forsvinder ind ad hoveddøren.

man_in_the_fog____by_reddog54.jpg