Close

Morgan Freeman er død

Jeg tager i byen sammen med Sarah og med Kevin fra det nye band, og diskoteket har double up på vodkashots, så vi ender med at blive rigtig fulde og snakke med en pige der fortæller at hun lige har læst på nettet at Morgan Freeman er død.

"Åh Gud! Ikke igen" sukker Sarah og kigger ned i bordet. "Det' så trist når folk forsvinder."

Pigen siger at hun ikke vidste hvem han var før hun så det på nettet, men nu fortryder hun at hun ikke så alle hans film imens han stadig var i live.

Jeg kigger ud over dansegulvet og på et par piger der står og snaver imens deres veninde tager billeder med sin iPhone, og bag os kan jeg høre en fyr fortælle en pige at hun måske er den smukkeste pige han nogensinde har set, og han har ellers været til koncert med både Lady Gaga og Rihanna.

"Har du hørt det?" spørger Sarah da Kevin kommer tilbage fra baren. "Morgan Freeman er død."

"Nu igen?" siger Kevin og sætter en bakke med shots på bordet. "Hvor gammel blev han?"

Da diskoteket lukker, tager vi til morgenfest hos en af Sarahs veninder, og en pige som flere gange har kastet op i håndvasken, bliver ved med at fable om jordens snarlige undergang. Hun rækker armene i vejret og messer som en mayapræst, og da hun åbner øjnene igen, har hun rullet pupillerne langt op under sine øjenlåg.

Sarah sidder i sofaen og forsøger at rulle en joint, men hun er blevet så fuld at hun hele tiden taber sin lighter, og en rødhåret pige som jeg ikke har set før, sætter sig hen ved siden af hende, og ude fra køkkenet kan jeg høre Kevin diskutere med en pige der muligvis er hans kæreste, eller muligvis ikke er det længere.

"Kan I se dem?" spørger dommedagspigen og peger ud ad vinduet. "Det' helvedes fortropper derude, og de kommer tættere på hver eneste dag."

Jeg stiller mig hen ved siden af hende og kigger ud på gaden hvor to store hunde sidder og stirrer op mod lejligheden. De er begge sorte og muskuløse, og tungerne hænger opsvulmede ud af deres kæber.

"Det' snart slut" hvisker pigen og stirrer ud ad ruden "… de' kommet for at hente os."

Dark_by_waterproofvelvet.jpg