Close

På restaurant med Mor

Jeg tager med min mor på restaurant, og selv om vi har været her før, spørger hun alligevel om jeg tror deres salater er økologiske. Jeg opdager at mine hænder er begyndt at ryste, og jeg har svært ved at fokusere på menukortet. Min mors pande har bløde rynker, og jeg lægger mærke til et par falmede spidser i hendes frisure.

"Er du klar til eksamen?" spørger hun og finder et spejl frem fra tasken, kontrollerer sin mascara og den røde læbestift.

Jeg trækker på skuldrene og kigger ud ad vinduet, nipper til min tonic og ser et par hunde i slåskamp på parkeringspladsen. Den mindste af dem er så udsultet at man kan se de stive ribben stritte under skindet, og totter af pels bliver spredt hver gang de andre hunde går til angreb. En ældre herre i skjorte og jakkesæt vinker efter tjeneren og beder ham om at trække gardinet for, og min mor skæver til sidebordets tallerkener og hvisker at hun ikke håber at de putter lige så meget creme fraiche i deres græske salater.

Efter middagen sætter vi os ud i bilen, men min mor har drukket for meget hvidvin til at hun vil køre, så hun spørger om jeg vil køre, men jeg har også har drukket, og i stedet ender vi tilbage i restauranten hvor vi ringer efter en taxa.

Vi sidder længe og venter, men da vores taxa endelig ankommer, ser min mor at det ikke er en hvid chauffør som hun har bestilt, så hun siger at vi skal blive siddende, og at vi skal vente på den næste vogn.

Men der kommer ikke flere vogne, og min mor vil ikke ringe igen, så til sidst er klokken så mange at vi alligevel ender tilbage i bilen med min mor bag rattet.

Transient