Close

Vegetar-panini på tilbud

Jeg sidder på en bænk ved en kaffebar og forsøger at læse beskeder på min telefon, men jeg har svært ved at fokusere på displayet, og til sidst giver jeg bare op og lægger telefonen fra mig. Et veltrænet kærestepar triller forbi på inliners, og de er begge meget slanke, og pigens hestehale fejer fra side til side imens hun glider hen over asfalten i en synkron bevægelse med sin kæreste. Jeg finder min notesbog frem fra tasken og ser på nogle af mine lister, og en ældre dame stopper og spørger om jeg er okay. I det samme lander en bloddråbe ned i min notesbog, og jeg skynder mig at pakke bogen sammen og holder mig for næsen og løber ind på kaffebaren.

Den pige der står bag disken, spørger om jeg vil have espressobaseret kaffe, iceblend eller noget at spise, hun siger at bestillingsproceduren er lidt forskellig for de tre kategorier. Jeg svarer at jeg ikke skal have nogle af delene, jeg vil bare gerne låne toilettet, men pigen siger at toilettet kun er for stedets kunder, og at der for øvrigt også er tilbud på vegetar-panini, det glemte hun lige at nævne.

Jeg stirrer på pigen der bare står og smiler, og til sidst rækker jeg ud efter en kasse med servietter og trækker en hale af papir ud af holderen. Da jeg står med en lang stribe hen over disken, river jeg den første serviet løs og stopper den op i næsen. Bagefter smider jeg to tyvere på bordet og siger at hun selv må bestemme om hun vil servere cafe latte, espresso eller panini til de hjemløse ude på gaden. Jeg vender rundt og går hen mod døren, men pigen tripper efter mig og prikker mig på skulderen og siger at hvis hun skal servere en panini for nogen, mangler jeg stadig at betale de sidste seks kroner.

panini_by_arnolfini-d37xd9z.jpg